King Forward Records

Het Senationale alt-futuristische platform King Forward Records

Services

Branding, Webdesign

Concept

Simpel gezegd, King Forward Records is een altofuturistisch platenlabel gevestigd in Volendam, nabij Amsterdam, Nederland. Hoewel oorspronkelijk opgericht en bedacht in 2011 door indie-folkband AlascA als een platform voor muzikale projecten van bevriende artiesten, werd King Forward al snel een veilige haven voor gelijkgestemde artiesten met een doe-het-zelf-instelling van over de hele wereld. Met trots kunnen ze zeggen dat ze de afgelopen jaren hét label zijn geworden voor een scala aan diensten dat zo breed is dat ze het zelf nauwelijks kunnen geloven

Als King Forward brengen ze platen uit, runnen we een studio, produceren ze platen, voeren managementactiviteiten uit, treden op als copywriter voor verschillende feesten, ondersteunen we jong aanstormend talent, organiseren ze evenementen en geven ze persoonlijk advies op basis van onze expertise met dit angstaanjagende beest waar sommige mensen naar verwijzen. als "de muziekindustrie".

Ondanks hun bescheiden ambities om het beste platenlabel ter wereld te worden sinds de originele Elektra Records van Jac Holzman, is het hun simpele bedoeling om muziek waarvan ze houden beschikbaar te maken voor mensen van wie ze houden.

Artiest

De bevlogen kunstenaar weet waar hij heen moet en is daarom geen kunstenaar voor een dag, maar een toegewijd kunstenaar voor het leven. Geen volgeling of opportunist, maar een avant-gardist. Als avant-gardist wordt de kunstenaar gedreven door kunst en bereid zijn / haar leven eraan te wijden. King Forward Records is op geen enkele manier in staat artiesten te “maken”, noch bezitten we de magie om toewijding om te zetten in succes.

Ze doen gewoon ons uiterste best om de toegewijde kunstenaar te ondersteunen door onze expertise en hun netwerk te delen om zo het werk van de kunstenaar te verbeteren.

Om die reden hebben we de artiest als centraal punt genomen en in elk vlak naar voren te laten komen.

Resultaat

Dankzij de intensieve samenwerking met het de founder zijn we in staat geweest op korte termijn een complete identiteit op te leveren. Het artistieke team stelde zich op als ambassadeurs van het ontwerp. Door op gepassioneerde wijze het gedachtegoed te vertalen naar de hele organisatie, werd een groot draagvlak gecreëerd onder de makers. In korte tijd wist het artistieke team de harten van alle betrokkenen warm te maken voor het nieuwe gezicht van het Senationale alt-futuristische platform.

Een platform voor dichters

Dichter des Waterlands